kip in mosterdjus

mijn kip in mosterdsaus staat al langer hier op mijn site.
maar dit keer ging ik aan de slag en maakte ik er een variant op die ook het vermelden waard is.
in mijn camper heb ik geen oven dus dat vraagt om wat aanpassingsvermogen.
ook liet ik mij inspireren door de Spaanse keuken qua ingrediënten.
en zie hier het resultaat!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 braadpan
  • 1 snijplank

Ingrediënten
  

  • 10 á 12 stuks kippendijen ik heb ze altijd graag zonder botje
  • 1 stuks grote rode ui, fijn gesneden
  • 200 gram chorizo in kleine blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
  • 150 gram champignons fijn gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 150 ml witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 50 gram roomboter
  • olijfolie
  • 4 eetlepels goede mosterd
  • 1 eetlepel liefde

Instructies
 

  • doe de kippendijen in een grote kom en doe er een scheut olijfolie bij.
    bestrooi met peper en zout en wrijf de kippendijen goed in.
  • doe een scheut olijfolie in de pan en bak de chorizo een beetje aan.
  • voeg de knoflook, ui en champignons toe en bak dit allemaal lekker aan.
  • haal dit mengsel uit de pan en zet apart.
  • smelt de roomboter en braad de kippendijen hierin rondom bruin.
  • haal deze vervolgens uit de pan.
  • doe het chorizo mengsel in de pan en blus af met de witte wijn.
    zorg dat alles goed los komt van de bodem.
  • voeg de mosterd en kookroom toe en maak hier een egaal sausje van.
  • leg de kippendijen in het sausje en voeg kippenbouillon toe, dat de ze nét aan onder staan.
  • laat dit nu 40 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • zet het nog 5 a 10 minuutjes hoger om de jus wat te laten indikken.
  • ik heb de pan nog even op de bbq gezet om het zo op te warmen.
    een dag later zijn ze nml nog lekkerder.
  • serveer er stokbrood of een ander lekker desembrood bij om heerlijk in de jus te soppen.
  • genieten maar!
Trefwoord chorizo, Kip, mosterd

Laat een reactie achter

Rating recept








Als eerste op de hoogte van de nieuwste recepten?

Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst:

Loading